Friday, November 9, 2007


Прослављен празник Светог Димитрија у Новом Београду
8. новембар 2007

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је данас, 8. новембра 2007. године, на дан Светог Великомученика Димитрија Солунског, Свету Архијерејску Литургију у цркви посвећеној овом светитељу у Новом Београду.
У својој надахнутој беседи многобројном верном народу, Митрополит Г. Амфилохије је истакао мученичку историју Цркве од апостолских дана до данас. Подсећајући на речи Светог Апостола Павла да се увек сећамо Господа, Митрополит Г. Амфилохије је рекао да је Света Литургија управо сећање на Господа, Живота и Спаса нашег Исуса Христа. Свети мученици, међу којима је и Свети Димитрије, примили су Христа Господа у себе, њиме живели, за њега умирали, због чега их је Господ овенчао венцем славе. Митрополит је говорио и о значају Светог Димитрија, хранитеља града Солуна, а свештеницима и парохијанима пожелео брз завршетак радова на овом, још увек недовршеном, храму.

После Свете Литургије, као и увек у велике празничне дане, братство цркве Светог Димитрија уприличило је богату трпезу љубави.

No comments: